Ostatic in Siria: Povesti cutremuratoare ale jurnalistul francez Didier Francois

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 09:21
1254 citiri
Ostatic in Siria: Povesti cutremuratoare ale jurnalistul francez Didier Francois

Jurnalistul Didier Francois, fost ostatic in Siria, a facut o serie de declaratii la postul de radio Europe 1 legate de perioada de detentie.

Didier Francois, Edouard Elias, Nicolas Henin si Pierre Torres au fost descoperiti de militarii turci, sambata, in provincia Saliurfa, situata la granita turco-siriana. Didier Francois a si ceilalti trei jurnalisti au stat zece luni in detentie, potrivit Europe 1.

Didier Francois a marturisit ca era constient de riscul pe care si l-a asumat in Siria: "Sunt peste 30 de ani de cand fac acest lucru mergand in zone de razboi" si a spus ca uneori i-a fost frica de faptul ca va muri in Siria.

A adaugat ca nu s-a concentrat atat de mult asupra riscurilor inainte sa se confrunte cu primejdiile efective.

Jurnalistul francez a declarat ca in perioada detentiei a avut parte de mai multe simulari de executie: "Un pistol la tampla etc. Acest lucru face parte din ...citeste mai departe despre "Ostatic in Siria: Povesti cutremuratoare ale jurnalistul francez Didier Francois" pe Ziare.com

#Didier Francois prizonieri Siria, #jurnalisti francezi prizonieri Siria, #jurnalisti rapiti Siria , #Stiri International