OSCE afirma ca alegerile din Ungaria nu au fost echitabile: Opozitia n-a avut nicio sansa!

Luni, 09 Aprilie 2018, ora 19:15
1016 citiri

Procesul electoral din Ungaria si resursele excesive ale partidelor de guvernamant au subminat capacitatea opozitiei de a concura intr-un mod echitabil la alegerile parlamentare de duminica, a anuntat luni Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), relateaza agentia MTI.

Douglas Wake, seful misiunii de observare a alegerilor din partea OSCE, a precizat ca votantii ungari au avut de ales dintre mai multi candidati, dar "intimidarea si retorica xenofoba, favorizarea din partea mass-media si finantarea opaca a campaniei electorale" au impiedicat dezbaterile politice reale.

"Cheltuielile excesive din partea guvernului pentru anunturi si reclame electorale, care au amplificat mesajul de campanie al coalitiei de guvernamant, au subminat capacitatea adversarilor de a concura pe o baza echitabila.

Drepturile si libertatile fundamentale au fost respectate in general, dar au fost exercitate intr-un climat nefavorabil... Accesul la informatie, precum si libertatile de asociere si ale mass-media au fost restranse, inclusiv prin modificarile legislative recente.

Campania ostila a limitat spatiul pentru dezbateri substantiale si a diminuat capacitatea alegatorilor de a lua o decizie in cunostinta de cauza. De asemenea, televiziunea publica a favorizat in mod clar coalitia de guvernamant", a mai transmis reprezentantul OSCE.

Misiunea OSCE in Ungaria a avertizat in privinta "suprapunerii omniprezente intre informatiile prezentate de guvern si campaniile publicitare ale coalitiei de guvernamant, care, alaturi de alte abuzuri privind resursele administrative, a sters liniile de delimitare dintre stat si partid, aspect care este in contradictie cu angajamentele asumate in cadrul OSCE".

Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) este formata din 57 de state participante, inclusiv Ungaria. Mandatul aceste structuri include aspecte precum controlul armelor, promovarea drepturilor omului, libertatea presei si alegerile corecte.

Alianta de guvernamant Fidesz - Partidul Popular Crestin Democrat (KDNP) a castigat alegerile parlamentare din Ungaria de duminica si va avea 133 dintre cele 199 de locuri in Parlament, potrivit datelor Biroului Electoral National.

Budapesta reactioneaza: OSCE si-a depasit autoritatea

Gergely Gulyas, liderul parlamentarilor formatiunii de guvernamant din Ungaria, Fidesz, a declarat luni ca Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) "si-a depasit autoritatea" cu unele dintre con ...citeste mai departe despre "OSCE afirma ca alegerile din Ungaria nu au fost echitabile: Opozitia n-a avut nicio sansa!" pe Ziare.com

#OSCE aleger Ungaria, #Orban alegeri OSCE , #Stiri International

Curs valutar

1 EUR = 4.9763 RON

-0.0005

1 USD = 4.7792 RON

0.0183
  1. 900.000 de români loviți într-o țară vestică: Cea mai mare criză din ultimii 80 de ani, valuri de concedieri
  2. Un economist cunoscut, fost director de bancă, avertizează că începe criza similară cu cea din 2008. Care vor fi sectoarele cele mai afectate: "Am un deja vu"
  3. Acum este evident pentru toată lumea că România este în faliment, susține Florin Cîțu. Ce instituții sunt vinovate de acest "genocid economic"
  4. De la București la Chișinău, pe autostradă. Când va fi posibilă "minunea": "Lucrările vor demara la începutul lunii februarie"
  5. O firmă din China își închide fabrica din România și concediază aproape 500 de oameni. Chinezii începuseră producția de doar trei ani, cu ajutor financiar de la statul român
  6. Lovitură primită de Trump chiar în prima zi de la inaugurare. O principală sursă a averii lui este în picaj
  7. Donald Trump începe războiul comercial cu Uniunea Europeană. "UE este foarte rea pentru noi. Ne tratează foarte rău"
  8. Câți români muncesc la stat și câți ar putea fi concediați imediat, pentru eficientizarea banului public
  9. De ce România se îndatorează atât de scump. Valentin Lazea (BNR): Există o diferență fundamentală între noi și Ungaria, Polonia sau Cehia VIDEO
  10. Bulgaria a atins linia de finiș înaintea României. Cum a reușit: aderarea la euro, inflație scăzută, datorii mici și deficit ușor de gestionat