Orientul Indepartat se aglomereaza: Franta a trimis un portavion amfibiu in Japonia

Duminica, 30 Aprilie 2017, ora 17:20
2310 citiri
Orientul Indepartat se aglomereaza: Franta a trimis un portavion amfibiu in Japonia
Foto: captura video Youtube

Marile puteri ale lumii continua sa-si adune vasele de razboi in jurul Peninsulei Coreene, un portavion amfibiu francez sosind in Japonia pentru exercitii in Pacific, in contextul tensiunilor tot mai ridicate intre tarile ocicidentale si Coreea de Nord.

Nava Mistral a ajuns la Sasebo, sambata, inaintea exercitiilor care ar putea insa sa supere China. Vasul francez va conduce exercitiile militare din apropierea insulei Guam, luna viitoare, impreuna cu fortele navale din SUA, Marea Britanie si Japonia, scrie The Independent.

La aceste exercitii vor participa 700 de trupe, fiind planuite dinainte de testul cu racheta balistica de sambata al Coreei de Nord, care ar fi al patrulea test consecutiv cu racheta fara succes, incepand cu luna martie.

Oficialii americani si japonezi sunt ingrijorati din cauza eforturilor Chinei de a-si extinde influenta dincolo de limita interioara a marii teritoriale si Marea Chinei de Sud, ingrijorare impartasita si de Franta, care controleaza mai multe insule in Pacific, printre care Noua Caledonie si Polinezia Franceza.

Chiar daca isi doresc legaturi economice mai puternice cu China, Franta si Marea Britanie -

care are doua elicoptere ale marinei pe Mistral -, isi consolideaza totodata cooperarea in domeniul securitatii cu Japonia, un aliat apropiat al SUA, care detine a doua flota a Asiei dupa China.

Amintim ca Statele Unite au trimis in regiune portavionul USS Carl Vinson, caruia i s-au alaturat nave de razboi japoneze. "Armada" anuntata de Trump a ajuns in zona Peninsulei Coreene la sfarsitul lunii aprilie.

Tot in aceste zile, marti, un submarin nuclear american a ajuns de asemenea in largul Coreei de Sud. ...citeste mai departe despre "Orientul Indepartat se aglomereaza: Franta a trimis un portavion amfibiu in Japonia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nava Mistral Japonia, #Franta portavion amfibiu Japonia, #vase razboi Peninsula Coreeana , #Stiri International