Opozitia rusa, prea slaba pentru a-i tine piept lui Vladimir Putin - analiza Stratfor

Marti, 03 Martie 2015, ora 16:45
1051 citiri
Opozitia rusa, prea slaba pentru a-i tine piept lui Vladimir Putin - analiza Stratfor
Foto: regression.metro.co.uk

La trei zile dupa uciderea liderului opozitiei din Rusia, Boris Nemtov, nu exista inca niciun indiciu cu privire la cine ar putea sta in spatele acestui asasinat aparent bine pus la cale.

Indiferent cine este invinuit si cine este de fapt autorul crimei, insa, opozitia rusa este inca prea slaba pentru a-i tine piept eficient presedintelui Vladimir Putin.

Confruntat cu si mai multa volatilitate economica in viitor, presedintele Vladimir Putin va continua sa se bazeze pe strategia "divide et impera" pentru a mentine controlul strans asuprea opozitiei, se arata intr-o analiza Stratfor.

Cresterea si scaderea periodica a disidentei politice reprezinta o traditie in Rusia, cu toate ca factiunile care i se opun lui Putin au fost aproximativ aceleasi de cand acesta a ajuns la putere. Cele mai multe dintre grupurile politice ale opozitiei sunt impartite de ideologie si personalitati, cu toate ca acestea lasa diferentele la o parte pentru a se uni impotriva Kremlinului, cum au facut in... citeste mai departe despre "Opozitia rusa, prea slaba pentru a-i tine piept lui Vladimir Putin - analiza Stratfor" pe Ziare.com

#Vladimir Putin opozitie Rusia, #Putin control Rusia, #Putin influenta Rusia, #Putin asasinare Nemtov , #Stiri International