Opozitia cere anularea referendumului din Turcia: Voturile s-au numarat in secret. Fara buletinele ilegale, tabara NU ar fi castigat

Luni, 17 Aprilie 2017, ora 13:14
2438 citiri

Partidul Republican al Poporului (CHP), principalul partid de opozitie din Turcia, a cerut, luni, anularea rezultatelor referendumului care i-ar putea acorda puteri sporite presedintelui tarii.

Liderul acestui partid, Kemal Kilicdaroglu, a ridicat mai multe obiectii in legatura cu actiunile intreprinse de Comisia Electorala Suprema (YSK), care a permis validarea unor buletine de vot, desi ele nu purtau stampila oficiala, relateaza agentia Associated Press, preluata de The Daily Mail.

La randul sau, Bulent Tezcan, vicepresedinte al CHP, a citat mai multe nereguli in desfasurarea votului.

El a mai spus ca "exista o singura modalitate de a pune capat discutiilor cu privire la legitimitatea scrutinului si de a linisti oamenii - Curtea Suprema sa anuleze votul".

Decizia fara precedent a comisiei centrale electorale de a accepta validarea buletinelor nestampilate oficial a starnit revolta in randul Opozitiei.

Tezcan a explicat ca nu mai este posibil ca autoritatile sa determine cu exactitate cate buletine au fost legale si cate nu, de aceea scrutinul trebuie anulat.

El a mai sustinut ca numararea voturilor s-a facut initial in secret, in mai multe sectii de politie. Observatorii nu au fost acceptati pentru cel putin o ora si jumatate, pana cand acest lucru a fost contestat. In plus, el a explicat ca masura acceptarii sacilor cu buletine nestampilate a fost luata in momentul in care tabara "NU" conducea detasat, relateaza AP

Citeste nai multe despre referendumul desfasurat in Turcia:

Turcia intra intr-o noua era: Erdogan primeste super-puteri dupa un referendum cu scor extrem de strans si arestari la vot - UPDATEErdogan a castigat super-puteri la referendum: Zeci de mii de turci il sarbatoresc in strada. Germania face apel la calmDupa ce s-a vazut cu super-puteri, Erdogan vrea referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moarteaDupa referendum, Erdogan a convocat Cabinetul la palatul prezidential din AnkaraPrincipalul partid de opozitie din Turcia va contesta rezultatul referendumuluiReactii internationale dupa referendumul din Turcia: Cine se declara ingrijorat si cine ii ureaza succes lui Erdogan ...citeste mai departe despre "Opozitia cere anularea referendumului din Turcia: Voturile s-au numarat in secret. Fara buletinele ilegale, tabara NU ar fi castigat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anulare referendum Turcia , #Stiri International