Operatiune FBI in Moldova: Materiale nucleare de la fostul KGB pentru Statul Islamic

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 13:41
842 citiri

Autoritatile din Republica Moldova, in colaborare cu FBI, au intrerupt patru incercari, in decurs de cinci ani, ale unor grupari cu legaturi cu Rusia, de a vinde materiale radioactive extremistilor din Orientul Mijlociu.

Cel mai recent caz cunoscut a avut loc in februarie 2015, cand un contrabandist a oferit o cantitate importanta de cesiu, suficient cat sa contamineze cateva cartiere, unui cumparator din gruparea extremista Statul Islamic, releva o ancheta Associated Press citata de Business Insider.

Investigatorii sustin ca organizatiile criminale, unele cu legaturi cu succesorul KGB-ului rusesc - FSB, conduc o piata neagra infloritoare cu materiale nucleare in Republica Moldova.

Dejucarea planurilor nu a fost insa incununata de arestari spectaculoase - AP a descoperit ca liderii gruparilor au scapat, iar cei arestati nu au primit condamnari de lunga durata, asa ca s-au intors rapid la contrabanda cu materiale nucleare.

Politia si autoritatile judiciare din Moldova, care ...citeste mai departe despre "Operatiune FBI in Moldova: Materiale nucleare de la fostul KGB pentru Statul Islamic" pe Ziare.com

#Moldova vanzare materiale radioactive, #Moldova contrabanda materiale nucleare Rusia , #Stiri International