ONU a impus sanctiuni fara precedent Coreei de Nord - pierderile sunt de 800 de milioane de dolari pe an

Joi, 01 Decembrie 2016, ora 21:16
1204 citiri

Consiliul de Securitate al ONU a impus - in unanimitate - Coreei de Nord noi sactiuni vizand sa-i diminueze veniturile din exporturi cu un sfert, la aproape trei luni dupa ce Phenianul a efectuat, in septembrie, al cincilea si cel mai puternic test nuclear de pana in prezent, relateaza Reuters.

Cei 15 membri ai Consiliului au adoptat, miercuri, prin care intentioneaza sa reduca exporturile nord-coreene de carbune, cele mai importante, cu aproximativ 60%, la un plafon anual de 400,9 milioane dolari sau la 7,5 milioane de tone metrice, in functie de care dintre cele doua echivalente este mai mica.

Rezolutia, initiata de Statele Unite, interzice de asemenea exporturile nord-coreene de cupru, nichel, argint si zinc - dar si vanzarea de statui.

Phenianul este celebru prin statuile uriase, in stil socialist, pe care le exporta in principal in tari africane.

Coreea de Nord a catalogat joi aceasta rezolutie drept o noua conspiratie a Statelor Unite, care urmareste sa ii nege ...citeste mai departe despre "ONU a impus sanctiuni fara precedent Coreei de Nord - pierderile sunt de 800 de milioane de dolari pe an" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sanctiuni dure Coreea Nord ONU, #sanctiuni ONU Coreea Nord inarmare nucleara , #Stiri International