Omul care zgaltaie barca Europei in momentul ei cel mai delicat

Duminica, 19 Martie 2017, ora 17:06
775 citiri
Omul care zgaltaie barca Europei in momentul ei cel mai delicat
Foto: Facebook/ Recep Tayyip Erdogan

Presedintele turc Recep Erdogan a inflamat spiritele in Europa, in ultimele saptamani, in urma unor tensiuni diplomatice - atat cu Olanda, precum si cu Germania. Si totul pentru ca isi doreste si mai multa putere in tara sa.

The Guardian scrie, intr-un amplu articol, despre demersurile necrutatoare ale liderului de la Ankara de a-si extinde puterile.

De actiunile sale razbunatoare nu au scapat nici diplomatii olandezi, carora li s-a interzis sa mai aterizeze in Turcia, si nici macar celebrele vaci olandeze Holstein, fiind expulzate 40 de astfel de specimene.

Daca substratul nu ar fi atat de serios, expulzarea bovinelor ar fi de-a dreptul amuzanta. Insa Erdogan este in plina campanie pentru referendumul din 16 aprilie, privind extinderea puterilor prezidentiale, ducand propaganda pana la usa Europei Occidentale, unde locuiesc 4 milioane de turci.

Iar acest lucru nu mai este de ras, provocand o reala criza in relatiile Turcia - Europa, care amenintau deja de ani intregi sa erupa.

Olanda si Austria au reactionat, interzicand mitingurile pro Erdogan, ceea ce l-a infuriat pe liderul turc. Ulterior, la fel a reactionat si Germania, ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, subliniind ca nu va tolera campanii pentru referendum.

Erdogan a acuzat atat Olanda, cat si Germania de nazism.

Dupa ce autoritatile din mai multe orase germane au anulat mitinguri de campanie ale politicienilor turci pro Erdogan, Erdogan a acuzat Germania de "practici naziste", duminica adresand aceasta invectiva direct Angelei Merkel.

Apoi, liderul de la Ankara a vorbit despre "ramasite ale nazismului" si referitor la Olanda, ca urmare a deciziei Guvernului din aceasta tara de a interzice ministrului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, sa aterizeze la Rotterdam, dupa ce un miting la care era programat sa apara oficialul a fost anulat.

In aceste tensiuni au fost prinse si Austria, Danemarca si Elvetia, care au la randul lor populatii insemnate turce.

Scandalul acuzatiilor naziste ale lui Erdogan: Danemarca reactioneaza, lui Merkel i se cere sa retraga trupele din TurciaErdogan invoca masacrul de la Srebrenica in conflictul cu olandezii: Stim cat de putred le este caracterulPremierul Olandei spune ca Erdogan a intrecut limita: Este o remarca nebuneascaScandalul Turcia-Olanda escaladeaza, iar cancelaria lui Merkel tr ...citeste mai departe despre "Omul care zgaltaie barca Europei in momentul ei cel mai delicat" pe Ziare.com

#Erdogan tensiuni Europa, #Erdogan Olanda Germania nazisti , #Stiri International