Doi miliardari ruși apropiați de Putin cer oprirea războiului și negocieri între cele două țări: ”Pacea este foarte importantă”

Duminica, 27 Februarie 2022, ora 19:43
1099 citiri
Doi miliardari ruși apropiați de Putin cer oprirea războiului și negocieri între cele două țări: ”Pacea este foarte importantă”
Vladimir Putin și miliardarul Oleg Deripaska

Doi oligarhi ruși, Mikhail Fridman și Oleg Deripaska, au cerut încetarea conflictului declanșat de atacul președintelui Vladimir Putin asupra Ucrainei, potrivit Reuters.

Miliardarul Fridman, care s-a născut în vestul Ucrainei, a susținut prin intermediul unei scrisori că cele două popoare slave de est ale Rusiei și Ucrainei au fost frați de secole.

„M-am născut în vestul Ucrainei și am locuit acolo până la 17 ani. Părinții mei sunt cetățeni ucraineni și locuiesc în Lviv, orașul meu preferat”, a scris Fridman în scrisoare, potrivit sursei citate.

"Dar mi-am petrecut o mare parte din viață ca cetățean al Rusiei, construind și dezvoltând afaceri. Sunt profund atașat de popoarele ucrainene și ruse și văd conflictul actual ca pe o tragedie pentru amandouă".

Miliardarul rus, Oleg Deripaska, a folosit o postare de pe Telegram pentru a solicita ca negocierile de pace să înceapă „cât mai repede posibil”.

„Pacea este foarte importantă”, a spus Deripaska, care este fondatorul gigantului rus de aluminiu Rusal, în care încă deține o participație prin acțiunile sale la compania mamă En+ Group. Pe 21 februarie, Deripaska a spus că nu va fi război.

SUA, Marea Britanie și Comisia Europeană a impus sancțiuni lui Deripaska și altor ruși influenți din cauza legăturilor lor cu Vladimir Putin. ...citeste mai departe despre "Doi miliardari ruși apropiați de Putin cer oprirea războiului și negocieri între cele două țări: ”Pacea este foarte importantă”" pe Ziare.com

#oligarhi, #Rusia, #negocieri, #pace, #putin, #razboi Ucraina , #Stiri International