Olanda si Australia acuza oficial Rusia de doborarea avionului MH17 in Ucraina

Vineri, 25 Mai 2018, ora 12:49
1155 citiri
Olanda si Australia acuza oficial Rusia de doborarea avionului MH17 in Ucraina
Foto: Arhiva Ziare.com

Olanda si Australia au acuzat, vineri, oficial Rusia ca este responsabila de doborarea avionului MH17, accident in urma caruia au murit 298 de persoane.

Anuntul a fost facut de ministrii de Externe din cele doua tari, la o zi dupa ce anchetatorii au stabilit ca avionul a fost doborat de o racheta provenita de la o unitate militara din Rusia, arata AP.

Ministrul de Externe al Olandei, Stef Blok, a declarat ca, in urma acestei concluzii, vor face urmatorul pas pentru ca Rusia sa raspunda pentru ceea ce s-a intamplat.

El a anuntat ca Olanda si Australia vor sa inceapa discutii cu Rusia pentru a gasi o solutie prin care sa se faca dreptate. Oficialul a adaugat ca este posibil ca acest caz sa fie prezentat unei instante internationale pentru a fi judecat.

Ministrul australian de Externe, Julie Bishop, a solicitat sprijinul comunitatii internationale in aceasta chestiune.

Totusi, Rusia neaga implicarea in accident. Ministerul de Externe de la Moscova a transmis ca concluziile anchetei internationale sunt "acuzatii gratuite".

Tatal uneia dintre victime s-a declarat multumit de concluzia anchetei. "Aceasta este o veste buna. Inteleg de ce guvernul a asteptat, dar acum dovezile sunt clare", a spus Hans de Borst.

Amintim ca avionul Boeing 777, care calatorea de la Amsterdam la Kuala Lumpur, a fost doborat in zona ucraineana de conflict la data de 17 iulie 2014 si toti cei 298 de oameni de la bord au murit.

O racheta apartinand Rusiei a doborat avionul prabusit in Ucraina. Anchetatorii au dovezi puternice, care pot fi admise intr-o sala de judecataAvion doborat in Ucraina: O racheta sol-aer Buk de fabricatie ruseasca a lovit zborul MH17Avionul Malaysia Airlines a fost doborat de separatisti cu rachetele armatei ucrainene - raport

A.G. ...citeste mai departe despre "Olanda si Australia acuza oficial Rusia de doborarea avionului MH17 in Ucraina" pe Ziare.com

#MH17 avion Ucraina prabusit, #Rusia avion Ucraina prabusit , #Stiri International