Oficial ungar, la Cluj: in Europa s-a declansat un atac la adresa casatoriilor traditionale, a bisericilor crestine si a statelor nationale

Luni, 14 August 2017, ora 22:20
1146 citiri
Oficial ungar, la Cluj: in Europa s-a declansat un atac la adresa casatoriilor traditionale, a bisericilor crestine si a statelor nationale

Presedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, a declarat, luni seara, la Cluj, in cadrul Zilelor Culturale Maghiare, ca anumite grupuri de forta considera ca trebuie sa domine Europa si ca s-a declansat un atac la adresa casatoriilor bazate pe comuniunea de viata dintre barbat si femeie, la adresa bisericilor crestine si a statelor nationale.

"Astazi, in Europa s-a declansat un atac la adresa casatoriilor bazate pe comunitatea de viata a barbatului si femeii, la adresa bisericilor crestine si a statelor nationale. Sunt asediati germani, francezi, spanioli, suedezi, dar si maghiarii si romanii. Nu este o pura intamplare, anumite grupuri de forta considera ca trebuie sa domine Europa, ca au suficienta putere si forta pentru a subjuga Europa.

Ideologii acestei grupari sunt europeni si considera ca identitatea europeana trebuie sa fie fluida, adica trebuie sa ne lepadam de identitatea noastra europeana. Ei nu considera ca drepturile si indatoririle trebuie sa se afle in echilibru, ci considera ca eliminarea gandirii si a cuvantului liber, sub pretextul corectitudinii politice, este un lucru bun.

Ei doresc sa construiasca Statele Unite ale Europei, un lucru strain de civilizatia europeana. Ne ameninta ca, daca idealurile lor nu vor deveni realitate, atunci natiunile si statele Europei se vor razboi intre ele si vor da foc Europei, cum s-a intamplat in decursul celor doua razboaie mondiale", a afirmat Kover Laszlo.

El a mai spus ca ideologii respectivi au si adepti maghiari.

"Noi, maghiarii, dorim ca toti vecinii nostri sa fie capabili de colaborare internationala cu noi, in sanul statelor nationale pe care le constituie, dorim ca toate statele sa garanteze identitatea nationala nu numai pentru majoritatea din tara respectiva, ci si pentru minoritatile nationale.

In Europa Centrala si de Est statele nationale nu trebuie sa fie cladite pe ideea superioritatii nationale, nu trebuie sa ramana tributare secolului al XX-lea, ci sa recunoastem oportunitatile secolului al XXI-lea, sa ne stimam vecinii. Daca nu vom reusi, toate tarile din aceasta parte a Europei isi vor pierde identitatea", a mai spus Kover.

Presedintele Parlamentului Ungariei a mai spus ca "nu trebuie sa eliminam statele nationale, nu trebuie sa construim societati deschise lipsite de identitate" si ca "trebuie sa ne recunoastem propriile interese si sa construim state nationale europene".

"Fortele politice care spun ca lipsa identitatii este un lucru bun vor da o lovitura ...citeste mai departe despre "Oficial ungar, la Cluj: in Europa s-a declansat un atac la adresa casatoriilor traditionale, a bisericilor crestine si a statelor nationale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#presedinte parlament ungar Europa atac, #Ungaria Europa nationalism , #Stiri International