Oficial rus: Sistemul antibalistic din Romania ameninta Moscova. NATO genereaza o cursa a inarmarii

Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 09:56
1265 citiri
Oficial rus: Sistemul antibalistic din Romania ameninta Moscova. NATO genereaza o cursa a inarmarii
Foto: Facebook/ NATO

Sistemele antiracheta din Romania si Polonia sunt capacitati militare "foarte importante" si reprezinta amenintari pentru Rusia, afirma Aleksandr Grusko, ambasadorul rus la NATO, avertizand ca deciziile Aliantei Nord-Atlantice genereaza o noua cursa a inarmarii.

Instalarea elementelor antibalistice americane in Romania si Polonia ameninta siguranta Rusiei. Aceste elemente sunt "foarte importante din punctul de vedere al capacitatilor militare de lupta", a declarat Aleksandr Grusko.

"Amplasarea tuturor acestor instalatii militare creeaza o configuratie complet noua a fortelor in apropierea frontierelor noastre, care nu doar ca afecteaza siguranta regionala, ci si pericliteaza si ameninta Federatia Rusa", a adaugat diplomatul rus, citat de editia italiana a agentiei Sputnik.

"Fortele NATO au fost mobilizate in zone in care nu au mai fost niciodata si in care nu ar fi trebuit sa fie niciodata", a subliniat Aleksander Grusko.

"Astazi, observam toate semnele inceperii unei curse a inarmarii. In pofida asigurarilor ca aceste capacitati nu sunt provocari, ci reactii defensive la modificarea sistemului de securitate, practicile tarilor NATO privind constructii militare evidentiaza cu totul altceva", a precizat Aleksandr Grusko, la o conferinta de securitate, potrivit editiei in limba engleza a agentiei Sputnik.

Rusia a avertizat in mai multe randuri ca este "extrem de preocupata" de instalarea sistemelor antibalistice NATO in Romania si Polonia, afirmand ca sunt interzise prin Tratatul privind Fortele nucleare intermediare (INF) si semnaland ca va lua masuri pentru a se apara.

Rusia intensifica prezenta militara ca reactie la actiuni NATO in Europa, inclusiv in Romania

Armata rusa va suplimenta prezenta militara la frontiera vestica, a anuntat acum cateva zile ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, precizand ca aceasta este o reactie la activitatile NATO in tari central si est-europene, inclusiv in Romania.

"Situatia la frontierele din vestul Rusiei tinde sa se deterioreze. Acest lucru este cauzat de intensificarea activitatilor militare NATO in tari est-europene. Alianta Nord-Atlantica suplimenteaza prezenta in tarile baltice, unde se extinde infrastructura portuara, aeroportuara si unde sunt construite noi baze militare", a declarat Serghei Soigu pe 21 iunie.

NATO definitiveaza planul celor patru batalioane multinationale in tarile baltice si in Polonia, mobilizand "in total 5.000 de militari si echipamentele aferente", a precizat S ...citeste mai departe despre "Oficial rus: Sistemul antibalistic din Romania ameninta Moscova. NATO genereaza o cursa a inarmarii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sistem antibalistic Romania, #elemente antibalistice americane , #Stiri International