Oficial rus: Elementele antiracheta din Romania incalca Tratatul INF. Vor fi consecinte nedorite

Joi, 22 Septembrie 2016, ora 21:04
695 citiri
Oficial rus: Elementele antiracheta din Romania incalca Tratatul INF. Vor fi consecinte nedorite
Foto: Ambasada SUA la Bucuresti

Instalarea elementelor antibalistice in Romania reprezinta o incalcare de catre SUA a Tratatului fortelor nucleare intermediare (INF), acuza Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe.

El avertizeaza ca vor aparea "consecinte nedorite" si a denuntat un plan american de a muta arme nucleare.

"Noile specificitati ale situatiei din Europa sunt legate de instalarea elementelor antibalistice la baza aeriana Deveselu din Romania. Pe termen lung, un proiect similar va fi implementat in Polonia.

Lansatoarele vor fi similare cu cele de pe nave militare americane care pot lansa rachete de croaziera Tomahawk. Montarea unor astfel de lansatoare constituie o incalcare directa a Tratatului fortelor nucleare intermediare de catre Statele Unite", a declarat Serghei Riabkov.

Ambasadorul Rusiei, despre scutul de la Deveselu: Am primit asigurari ca e indreptat contra Iranului, noi credem altceva

"Alianta Nord-Atlantica mentine actiunile in sensul acumularii unui potential ...citeste mai departe despre "Oficial rus: Elementele antiracheta din Romania incalca Tratatul INF. Vor fi consecinte nedorite" pe Ziare.com

#elemente antiracheta Romania, #Rusia elemente antiracheta Romania , #Stiri International