Oficial american: Peste 60.000 de militanti ai Statului Islamic au fost ucisi

Miercuri, 15 Februarie 2017, ora 16:30
1052 citiri
Oficial american: Peste 60.000 de militanti ai Statului Islamic au fost ucisi
Foto: Instagram/johnshinkle

Peste 60.000 de militanti ai gruparii Statul Islamic au fost ucisi pana acum, a declarat marti seful operatiunilor speciale americane, generalul Raymond "Tony" Thomas.

Astfel, fata de sfarsitul anului trecut, din decembrie, Statul Islamic ar mai fi pierdut inca 10.000 de membri. In decembrie 2016, un oficial american declara pentru CNN ca 50.000 de militanti fusesera ucisi.

Totusi, un alt oficial, de aceasta data britanic, avansa, tot in decembrie, un numar mult mai mic al victimelor in randul gruparii teroriste: 25.000.

Coalitia condusa de SUA a facut mai multe raiduri aeriene in Rakka, Siria, in ultimele saptamani, iar fortele irakiene, sustinute din aer de SUA, au continuat asaltul impotriva Statul Islamic in Mosul. Pana acum au reusit sa elibereze partea estica a celui de-al doilea oras ca marime din Irak.

In luptele pe aceste doua fronturi cel mai probabil au fost ucisi cei 10.000 de militanti, apreciaza CNN. Se stie ca numai la Mosul au murit mii de militanti.

A.S. ...citeste mai departe despre "Oficial american: Peste 60.000 de militanti ai Statului Islamic au fost ucisi" pe Ziare.com

#victime Stat Islamic SUA, #pierderi stat islamic, #militanti Stat Islamic ucisi , #Stiri International