Oficial american: Bombardamentul din Siria, un fel de divertisment dupa cina lui Trump cu presedintele Chinei

Marti, 02 Mai 2017, ora 12:39
1329 citiri
Oficial american: Bombardamentul din Siria, un fel de divertisment dupa cina lui Trump cu presedintele Chinei
Foto: Facebook/Secretary of Commerce Wilbur Ross

Ministrul Comertului din SUA, Wilbur Ross, care se afla alaturi de presedintele Donald Trump in momentul raidului asupra bazei siriene Shayrat de la 6 aprilie, a descris atacul fortelor SUA drept o forma de "divertisment".

Potrivit lui Ross, raidul american asupra bazei siriene, care a fost ordonat in timp ce Trump il avea ca oaspete la resedinta sa din Mar-a-Lago (Florida) pe omologul sau chinez Xi Jinping, "a tinut loc de divertisment dupa cina".

"Si chestia a fost ca pe presedinte nu l-a costat nimic acest divertisment", a adaugat Wilbur Ross, in cadrul unei conferinte organizate de centrul de reflectie Milken Institute din California, relateaza CNN, citand saptamanalul Variety.

Ministerul Comertului si Casa Alba nu au comentat pentru moment aceste relatari, la solicitarea CNN.

Baza guvernamentala siriana de la Shayrat, despre care se crede ca gazduia avioanele implicate in atacul chimic din 4 aprilie de la Khan Shaykhun soldat cu aproape 100 de morti, a fost atacata la 6 aprilie de 59 de rachete americane Tomahawk.

Trump a povestit cu mare fala despre raidul american, care a coincis cu vizita lui Xi Jinping, intr-un interviu in care a amintit cu precizie ce au consumat la cina el si presedintele chinez.

"Stateam la masa. Terminasem cina. Acum suntem la desert", a relatat Trump pentru Fox Business. "Si am mancat cea mai frumoasa prajitura de ciocolata pe care ai vazut-o vreodata, iar presedintelui Xi i-a placut".

Potrivit USA Today, ministrul Comertului a amintit ca, in toiul intalnirii dintre Trump si Xi, "chiar cand se aducea desertul, presedintele i-a explicat dlui Xi ca vrea sa-i spuna ceva, si a fost vorba de lansarea celor 59 de rachete in Siria".

Dar - remarca USA Today - chiar daca raidul american ar fi fost un fel de "divertisment" cum a formulat Ross, pe Trump l-a costat ceva aceasta "distractie": costul unei singure rachete Tomahawk in bugetul fortelor navale americane pe anul fiscal 2017 se ridica la 1,35 milioane de dolari. ...citeste mai departe despre "Oficial american: Bombardamentul din Siria, un fel de divertisment dupa cina lui Trump cu presedintele Chinei" pe Ziare.com

#raid baza siriana Shayrat, #Wilbur Ross ministru comert, #pret rachete Tomahawk , #Stiri International