Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oferta de 425 milioane dolari pentru 50% din Ada Group inaintata de o companie kazaha

Oferta de 425 milioane dolari pentru 50% din Ada Group inaintata de o companie kazaha
Potrivit Reuters, firma Roxi Petroleum, care se axeaza pe exploatarea zacamintelor de petrol si de gaze naturale a informat ca a semnat o optiune privind achizitia a 50% din grupul ADA, contra sumei de 425 milioane dolari .

Grupul ADA detine doua platforme de extractie in Kazahstan, in apropiere de Aktobe si exploateaza zacaminte si in zonele Egizkara si in Zhanazhol, a transmis compania Roxi.

Roxi isipoateexercita aceasta optiune pana pe 31 martie 2008, inclusiv.

Actiunile Roxi sunt suspendate de la tranzactionare, de cand grupul a anuntat, in august, ca intentioneaza sa plateasca 190 milioane dolari pentru a cumpara 59% din Eragon Petroleum, o alta companie petroliera importanta, care exploateaza zacaminte in Kazahstan, costurile urmand a fi acoperite printr-o emisiune de actiuni, in valoare de 188,5 milioane dolari.

Roxi a transmis ca o varianta privind achizitia companiei ADA ar fi sa plateasca 75 milioane de dolari in numerar, restul fiind acoperit de o emisiune de actiuni noi, la o valoare de 80 penny/actiune.

Valoarea de piata a companiei Roxi se ridica la 131,6 milioane dolari, la inchiderea sedintei de tranzactionare din 17 august. Atunci, actiunile s-au depreciat cu 32%, inainte de suspendare, ce a avut loc cu trei sedinte de tranzactionare inainte de anuntarea intelegerii cu Eragon, fiind cotate la 38,5 penny/actiune.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 745 ori