Ofensiva diplomatica impotriva lui Putin: Importanti lideri occidentali sunt la Kiev. Vor merge si la Moscova

Joi, 05 Februarie 2015, ora 14:30
1106 citiri
Ofensiva diplomatica impotriva lui Putin: Importanti lideri occidentali sunt la Kiev. Vor merge si la Moscova
Foto: kyiv Post

Ucraina este zilele acestea in centrul atentiei celor mai importanti lideri occidentali. Joi, la Kiev se afla Secretarul american de Stat John Kerry si vicepresedintele american Joe Biden, dar si presedintele francez Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel. Acestia din urma, Hollande si Merkel, merg vineri si la Moscova.

Vizita oficialilor intervine in contextul intensificarii luptelor in estul Ucrainei, intre separatistii sprijiniti de Moscova si armata Kievului. De asemenea, in America se dezbate posibilitatea furnizarii de arme Kievului, pentru a se lupta cu rebelii, scrie Al Jazeera.

Kerry a incercat sa exploreze modalitatile de incetare a conflictului in discutiile cu liderii ucraineni si a dezvaluit ca SUA trimit ajutoare umanitare in valoare de 16 milioane de dolari, in special destinate celor din est, din regiunea ravasita de conflict.

Miercuri, presedintele ucrainean Petro Porosenko a afirmat ca are incredere ca SUA vor fi de acord sa inarmeze armata ...citeste mai departe despre "Ofensiva diplomatica impotriva lui Putin: Importanti lideri occidentali sunt la Kiev. Vor merge si la Moscova" pe Ziare.com

#Ucraina solutie diplomatica razboi, #Ucraina arme SUA, #Merkel Hollande Ucraina , #Stiri International