Obama, vizita istorica la Hiroshima: Pentru supravietuitorii bombei atomice razboiul nu s-a terminat

Vineri, 27 Mai 2016, ora 08:17
2943 citiri
Obama, vizita istorica la Hiroshima: Pentru supravietuitorii bombei atomice razboiul nu s-a terminat
Foto: Arhiva Facebook/The White House

Barack Obama sparge vineri un tabu vechi de 70, devenind primul presedinte american care viziteaza Hiroshima, orasul japonez distrus de bomba atomica lansata de Statele Unite in cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Inca de cand vizita a fost anuntata, Casa Alba a precizat ca acest eveniment trebuie privit ca recunoastere a atrocitatilor comise in vreme de razboi, insa presedintele american nu va cere scuze niponilor.

Vezi anuntul facut de Casa Alba referitor la vizita presedintelui Obama la Hiroshima

Supravietuitorii atacului atomic de la Hiroshima au pareri impartite in privinta vizitei lui Obama: daca unii o considera un lucru bun si un pas catre dezarmarea nucleara, altii cred ca este lipsita de valoare daca liderul de la Casa Alba nu isi cere scuze pentru bombardament.

Jurnalistii Associated Press au stat de vorba cu mai multi supravietuitori pentru a-si face o idee de cum va fi primit in Hiroshima presedintele american.

Terumi Tanaka, acum secretar general al ...citeste mai departe despre "Obama, vizita istorica la Hiroshima: Pentru supravietuitorii bombei atomice razboiul nu s-a terminat" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Barack Obama vizita istorica Hiroshima, #Obama scuze Hiroshima bomba atomica , #Stiri International