Obama isi prezinta joi planul pentru relansarea pietei muncii, electoratul si analistii sunt sceptici

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 00:00
1023 citiri
Obama isi prezinta joi planul pentru relansarea pietei muncii, electoratul si analistii sunt sceptici

Barak Obama a sarbatorit Ziua Muncii cu un discurs rostit despre situatia economica a SUA si despre incapacitatea de a crea noi locuri de munca.

Analistii americani spun ca Obama a incercat sa foloseasca aceeasi retorica din anul 2008, cea care l-a propulsat la Casa Alba. Asa si-a inceput insa Obama discursul, care nu a facut decat sa dezamageasca electoratul. Reactia lui a venit imediat dupa ce s-au publicat ultimele date legate de somajul din SUA: peste 9%.

"Am ales Detroit deoarece este unul dintre orasele care ne-au ajutatat in programul de revitalizare al comunitatilor. Facem echipa aici cu toti - primari, oficiali locali -, pentru a relansa economia si reconstrui comunitatea. Este orasul unde a aparut cea mai puternica clasa de mijloc din intreaga lume".

Obama le-a aruncat manusa Republicanilor. "Jocurile la Washington s-au terminat. Vom vedea daca Republicanii pot sa puna tara inaintea partidului". Joi, Obama se va adresa Congresului si isi va expune planul pentru relansarea pietei muncii.

Cateva dintre ideile ce s-ar regasi in planul lui Obama:
- actiuni care sa se desfasoare pe termen scurt si pe termen lung
- investitii masive in domeniul infrastructurii (construirea de autostrazi, poduri, scoli etc.) pentru crearea de noi locuri de munca
- Congresul sa sustina toate ideile rostite de economisti in aceasta perioada si care ar putea sa dea roade
- reduceri fiscale, insa efectele s-ar putea vedea doar pe termen lung
- 42 de state americane au deficite ce totalizeaza 103 miliarde de dolari, iar Obama vrea sa initieze o politica monetara care sa ajute guvernele acestor state sa isi reduca din deficit

#obama, # casa alba, # criza economica, # plan , #Stiri International