Obama cere rabdare cu Statul Islamic: Nu se va termina repede. Jihadistii sunt oportunisti si agili

Marti, 07 Iulie 2015, ora 08:28
1029 citiri
Obama cere rabdare cu Statul Islamic: Nu se va termina repede. Jihadistii sunt oportunisti si agili
Foto: Facebook/Casa Alba

Operatiunile coalitiei internationale impotriva Statului Islamic au avut succes in Siria si Irak, insa lupta cu gruparea jihadista va fi dusa de mai multe generatii, a declarat presedintele american Barack Obama.

Seful SUA a facut afirmatia luni, dupa o intalnire cu liderii militari, care l-au pus la curent cu rezultatele campaniei impotriva militantilor ISIL, potrivit Washington Post.

Ce trebuie sa faca Obama, pas cu pas, pentru infrangerea Statului Islamic

"Nu se va termina repede. Este o campanie pe termen lung. Gruparea ISIL este oportunista si agila...necesita timp sa o eradicam", le-a spus Obama jurnalistilor.

Barack Obama a vorbit in timpul unei rare vizite la Pentagon, unde liderii militari, printre care secretarul Apararii Ashton Carter si generalul Martin Dempsey, seful Statului Major Interarme, i-au oferit presedintelul noi informatii legate de operatiunile impotriva Statului Islamic.

Obama recunoaste ca SUA nu au o "strategie completa" impotriva Statului ...citeste mai departe despre "Obama cere rabdare cu Statul Islamic: Nu se va termina repede. Jihadistii sunt oportunisti si agili" pe Ziare.com

#Obama Statul Islamic, #Obama lupta Statul Islamic, #Obama campanie Statul Islamic , #Stiri International