Oamenii care au spus NU pacii: Ce sanse mai are oprirea unui razboi de peste 52 de ani

Duminica, 09 Octombrie 2016, ora 11:26
653 citiri
Oamenii care au spus NU pacii: Ce sanse mai are oprirea unui razboi de peste 52 de ani
Foto: Arhiva Facebook/Juan Manuel Santos

Presedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a castigat vineri premiul Nobel pentru o pace care momentan nu exista in tara sa, cel putin nu pe deplin si irevocabil.

Desi seful statului columbian a facut mari eforturi pentru a ajunge la un acord cu Fortele Armate Revolutionare din Columbia (FARC), acesta a fost respins de cetateni la referendumul de duminica trecuta.

Dar ce este pana la urma FARC si ce vrea de la statul columbian? Este o grupare de gherila aflata intr-un continuu conflict armat cu Guvernul de la Bogota de mai bine de 52 de ani. Marxistii de la FARC se declara impotriva imperialismului si industrialismului.

In luptele sale, FARC s-a folosit atat de tactici militare clasice, cat si de metode neconventionale chiar asimilate terorismului. Operatiunile FARC au fost finantate in mare parte din rapiri si rascumparari, minerit ilegal, santaj si trafic de droguri. Peste 220.000 de oameni au fost ucisi in acest conflict care dureaza de decenii si nici pana astazi nu s-a ...citeste mai departe despre "Oamenii care au spus NU pacii: Ce sanse mai are oprirea unui razboi de peste 52 de ani" pe Ziare.com

#razboi Columbia, #conflict Columbia, #acord pace Columbia, #referendum pace Columbia , #Stiri International