O voce de la Consiliul Europei sustine ca rromi nu traiesc din ajutoare sociale in Occident

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 11:20
955 citiri
O voce de la Consiliul Europei sustine ca rromi nu traiesc din ajutoare sociale in Occident
Foto: Arhiva Ziare.com

Nu exista nicio dovada reala a unei cresteri disproportionate a migratiei rromilor in tarile Uniunii Europene, a declarat joi comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Nils Muiznieks.

In ultimul sau comentariu privind drepturile omului publicat joi, Muiznieks a afirmat ca "a venit timpul sa distrugem miturile si prejudecatile despre imigrantii rromi in Europa", relateaza Xinhua.

Premierul Frantei, citat in instanta pentru declaratii controversate despre rromi din Romania

Dezbateri politice si in media despre migratia rromilor au loc in mai multe tari europene. De la extinderea UE catre estul continentului, din 2004 si apoi din 2007, si dupa ridicarea restrictiilor de pe piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari in 2014, temerile privind o migratie masiva a rromilor au declansat comentarii despre care Muiznieks sustine ca sunt frecvent "neinformate si provocatoare".

"Media din Marea Britanie, Germania, Elvetia, Italia si alte tari au avansat adesea ...citeste mai departe despre "O voce de la Consiliul Europei sustine ca rromi nu traiesc din ajutoare sociale in Occident" pe Ziare.com

#invazie rromi mit, #comisar Consiliul Europei rromi, #invazie rromi Europa , #Stiri International