O voce de la Banca Nationala spune ca refugiatii ar trebui sa fie bineveniti ca forta de munca

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 11:56
904 citiri
O voce de la Banca Nationala spune ca refugiatii ar trebui sa fie bineveniti ca forta de munca
Foto: Arhiva (Realitatea TV)

Refugiatii care ajung in Europa ar trebui sa fie bineveniti, desi pe termen scurt presupun o cheltuiala pentru statele membre, intrucat pe termen lung s-ar putea dovedi utili pentru forta de munca, prin competentele si abilitatile lor, apreciaza viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu.

"Pe termen scurt vor fi niste cheltuieli, pe care cred ca un continent bogat si le poate permite, iar pe termen lung va fi o oportunitate puternica pe care un grup de tari bine administrate, cum se presupune ca suntem, o pot gestiona.

Poate pe termen lung vom putea profita de abilitatile si competentele imigrantilor si ei pot devein parte a fortei de munca din Europa si din structura unei piete mai bune a muncii in viitor", considera Olteanu, care si-a exprimat opinia personala la conferinta "Romania Investor Days", fiind intrebat care va fi impactul sosirii imigrantilor in Europa din perspectiva economica.

Iohannis anunta ce s-a decis la Consiliul ...citeste mai departe despre "O voce de la Banca Nationala spune ca refugiatii ar trebui sa fie bineveniti ca forta de munca" pe Ziare.com

#Bogdan Olteanu refugiati forta munca, #Romania refugiati forta munca , #Stiri International