O tara europeana se simte amenintata nuclear de Rusia: Cere NATO sa incalce un acord cu Moscova

Duminica, 12 Aprilie 2015, ora 17:58
1193 citiri
O tara europeana se simte amenintata nuclear de Rusia: Cere NATO sa incalce un acord cu Moscova
Foto: NATO/Arhiva

Presedintele eston Toomas Hendrik Ilves indeamna Alianta Nord-Atlantica sa stationeze permanent trupe pe teritoriul tarii sale, pentru a descuraja un eventual atac din partea Rusiei.

In acest interviu, publicat sambata, seful celui mai mic dintre cele trei state baltice considera foarte real riscul ca tara sa sa devina epicentrul urmatoarei crize mondiale, relateaza The Telegraph in pagina electronica.

In cazul in care Kremlinul ar invada statul cu 1,3 milioane de locuitori, asa cum a dezmembrat Ucraina, consecintele ar fi mult mai periculoase, fiecare tara din Alianta Nord-Atlantica, la care Estonia a aderat in urma cu 11 ani, fiind obligate sa lupte pentru apararea ei, comenteaza ziarul, adaugand ca frontiera cu Rusia, care se afla la doua ore de condus de biroul lui Ilves, este amenintata nuclear, iar niciun militar NATO nu o apara.

"Am observat o intensificare dramatica in luptele" din estul Ucrainei, "am observat exercitii de amploare la frontierele noastre, am remarcat ...citeste mai departe despre "O tara europeana se simte amenintata nuclear de Rusia: Cere NATO sa incalce un acord cu Moscova" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Estonia amenintata Rusia nuclear, #Estonia NATO trupe permanente Rusia , #Stiri International