O nava britanica si una spaniola s-au confruntat in apele Gibraltarului

Miercuri, 05 Aprilie 2017, ora 07:07
964 citiri
O nava britanica si una spaniola s-au confruntat in apele Gibraltarului
Foto: Twitter/@Armada_esp

Autoritatile din enclava britanica Gibraltar au acuzat o nava militara spaniola de incalcarea apelor teritoriale.

Xinhua citeaza o postare pe Twitter a Guvernului din Gibraltar, care a precizat ca este vorba de nava de patrulare Infanta Cristina.

Presa locala a informat ca vasul spaniol a fost oprit de nava militara britanica Scimitar si i s-a ordonat sa paraseasca apele Gibraltarului. Marina Regala raspunde la orice incursiuni maritime ilegale in apele teritoriale ale Gibraltarului britanic.

Ministerul de Externe al Spaniei a reactionat comunicand telefonic agentiei Reuters ca nu este vorba de o incursiune ilegala, ci de "utilizarea apelor noastre", "Spania nu recunoaste alte drepturi si situatii referitoare la Regatul Unit in spatiile maritime care nu sunt incluse in articolul 10 al tratatului de la Utrecht", a aratat un purtator de cuvant al diplomatiei spaniole.

Nu era bine in UE? Iata ca apar deja scenarii de razboi intre Marea Britanie si Spania

Amintim ca ministrul spaniol de Externe, Alfonso Dastis, a facut un apel la calm, dupa ce liderul conservator britanic Michael Howard isi afirmase convingerea ca premierul Theresa May nu s-ar da inapoi sa intre in razboi pentru Gibraltar.

Mesajul Spaniei pentru britanici in disputa pe Gibraltar: Pastrati-va calmul!

Subiectul enclavei britanice din Spania este tratat separat in cadrul negocierilor pentru Brexit. Unul dintre principiile de baza ale retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeana, prevazut de Consiliul European, este ca dupa iesirea din UE, niciun acord cu Regatul Unit nu se poate aplica Gibraltarului fara un acord prealabil cu Spania.

Micul Gibraltar isi face auzita vocea: Vrem sa ramanem britanici ...citeste mai departe despre "O nava britanica si una spaniola s-au confruntat in apele Gibraltarului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Gibraltar confruntare nave Spania Marea Britanie , #Stiri International