O curte federala de apel respinge cererea administratiei Trump de a debloca decretul antiimigratie

Duminica, 05 Februarie 2017, ora 12:17
5125 citiri

O curte federala de apel a respins cererea administratiei Trump de restabili imediat decretul blocat vineri de un judecator federal.

Decretul, promulgat de noul presedinte american pe 27 ianuarie, vizeaza cetatenii a sapte tari musulmane, Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria si Yemen, relateaza BBC News.

Avocati ai unor state au argumentat ca decretul este neconstitutional si discriminator.

Judecatorul federal din Seattle a respins argumentele avocatilor guvernului, porivit carora statele nu au dreptul sa conteste decretul presedintelui Donald Trump.

Prin aceasta hotarare, decretul antiimigratie ramane suspendat pana la examinarea intregului caz.

Curtea de Apel a dat Casei Albe si statelor care contesta decretul termen pana luni sa prezinte noi argumente.

Avocati ai statelor au argumentat ca interdictiile de calatorie impuse prin decret, care afecteaza cetatenii din sapte tari, este neconstitutional.

Departamentul Justitiei, care a facut apelul, a argumentat ca statele nu au autoritatea sa conteste ordinul executiv al presedintelui Donald Trump si nici sa-i puna la indoiala judecata cu privire la riscurile la adresa securitatii nationale.

Departamentul a subliniat ca presedintele are "autoritatea care nu poate fi supusa revizuirii" de a impiedica orice grup de straini sa intre in tara si a apreciat ca hotararea de vineri a judecatorului federal James Robart din Seattle este prea generala, potrivit The New York Times.

De asemenea, hotararea judecatorului Robart este in contradictie cu hotararea altui judecator, din Boston, care a confirmat decretul lui Trump, a subliniat departamentul. ...citeste mai departe despre "O curte federala de apel respinge cererea administratiei Trump de a debloca decretul antiimigratie" pe Ziare.com

#Donald Trump decret antiimigratie , #Stiri International