Explozii in Egipt: Cel putin 25 de oameni au murit si 42 au fost raniti intr-o biserica (Video & Galerie foto)

Duminica, 09 Aprilie 2017, ora 12:05
943 citiri
Explozii in Egipt: Cel putin 25 de oameni au murit si 42 au fost raniti intr-o biserica (Video & Galerie foto)
Foto: Twitter/MOHAMMEDDDAYA1

O bomba a explodat, duminica, in timpul slujbei de Florii, intr-o biserica din orasul Tanta, din Egipt. Din primele informatii se pare ca 25 de persoane si-au pierdut viata, alte peste 40 fiind ranite. O a doua deflagratie a avut loc langa un loc de antrenament al politistilor din acelasi oras.

Ziarul de stat Al-Ahram, citat de Al Arabyia, anunta ca un dispozitiv exploziv a fost plasat chiar in biserica ortodoxa copta, sub un scaun.

الجزيرة: أكثر من 10 قتلى وعشرات الجرحى بانفجار في كنيسة #مار_جرجس بمدينة #طنطا بمصر#مصر #الجزيرة #مباشر #السيسي #شهيد_البصارطة pic.twitter.com/RMlzN5O3aN- محمد الداية #غزة🇵🇸 (@MOHAMMEDDDAYA1) April 9, 2017

Pictures from scene of church attack in #Tanta #Egypt pic.twitter.com/E80UflU7QP- Adel El-Adawy (@adeladawy) April 9, 2017

Explozia a avut loc cu putin inainte de ora 10.00 in biserica Mar Girgis, anunta televiziunea de stat.

Pe retelele de socializare au inceput sa apara fotografii si chiar inregistrari din biserica unde a avut loc deflagratia. In imagini se pot vedea bancile din biserica pline de sange, podeaua rosie si oameni scosi afara pe targa. Oamenii tipa ingroziti, se trag cu mainile de par, iar tabloul e unul de cosmar. Pe unele banci inca se mai afla oameni lungiti, care, cel mai probabil, nu mai sunt in viata.

Iata si imaginile care erau transmise la TV inainte de momentul exploziei. In momentul in care aceasta are loc se intrerupe semnalul.

Conform Daily News Egypt, o a doua explozie ar fi avut loc si langa un poligon de antrenament al politistilor, in acelasi oras.

Nimeni nu a revendicat pana la aceasta ora atacurile.

Orasul Tanta se afla la circa 80 de kilometri nord de Cairo.

Din ordinul presedintelui Abdel Fattah Al-Sisi, ranitii, peste 42, vor fi tratati la spitalele militare.

E a doua oara cand o explozie are loc intr-o biserica din Egipt in ultimele sase luni. In decembrie, zeci de oameni, inclusiv femei si copii, au fost ucisi intr-o catedrala ortodoxa din Cairo. Atacul a fost revendicat atunci de Statul Islamic.

Minoritatile religioase din Egipt sunt adesea tinta in Egipt, iar atacurile asupra lor s-au indesit din 2013, noteaza BBC.

In luna februarie a acestui an, Statul Islamic a avertizat ca vor avea loc atacuri impotriva celor din Biserica Ortodoxa Copta, care reuneste 10% din populatia Egiptului, mai anunta sursa. ...citeste mai departe despre "Explozii in Egipt: Cel putin 25 de oameni au murit si 42 au fost raniti intr-o biserica (Video & Galerie foto)" pe Ziare.com

#explozie biserica Egipt, #bomba explodat biserica Tanta morti , #Stiri International