Economia SUA este in plina expansiune. Cifrele succesului dupa un an cu Trump

Duminica, 04 Februarie 2018, ora 15:38
1480 citiri
Economia SUA este in plina expansiune. Cifrele succesului dupa un an cu Trump
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele american Donald Trump este unul dintre cele mai controversate personaje ale acestor ani, mai ales din cauza declaratiilor facute si a masurilor indreptate impotriva unora dintre imigranti. Sub conducerea sa, insa, economia americana este in plina expansiune.

Discursul lui Trump din 31 ianuarie privind Starea Natiunii a scos in evidenta progresele realizate de economia americana in ultimul an.

Astfel, somajul a ajuns la cel mai scazut nivel din ultimii 17 ani, somajul in randul persoanelor afro-americane (6,8% in decembrie) si hispanice ( 4,9% in decembrie - traditional sustinatoare ale democratilor - este la minimul istoric, iar bursa a inregistrat o crestere de 8 mii de miliarde de dolari.

De asemenea, au fost reduceri importante de taxe, iar in prezent 24.000 de dolari din suma totala castigata intr-un an de o familie sunt neimpozabili. "O familie obisnuita de patru persoane care produce 75.000 de dolari pe an va inregistra o reducere de 2.000 de dolari a facturilor, practic injumatatindu-si costurile cu facturile", spunea Trump.

Taxele pentru companiile au fost reduse de la 35% la 21%, ceea ce a impulsionat angajarile, iar acest lucru se simte si in buzunarul americanilor - veniturile anuale ale unei familii urmeaza sa creasca cu 4.000 de dolari. Spre exemplu, Apple planuieste investitii de 350 de miliarde de dolari in urmatorii cinci ani, dar si angajarea a circa 20.000 de persoane.

Intr-un articol pentru New York Observer, Peter Ferrara scrie ca Donald Trump este cel responsabil pentru economia infloritoare de acum a Statelor Unite, nu Barack Obama.

Cresterea economica in anul de cand Trump este la Casa Alba a ajuns la 3%, nivel neatins vreodata de Administratia Obama. Explicatia este, potrivit sursei citate, faptul ca Obama a ales politici anti-crestere economica in aproape orice domeniu, marind nivelul taxelor, iar cheltuielile bugetare, deficitul si datoria au ajuns la cote istorice.

Spre comparatie, Trump a ales politici pro-crestere economica, precum republicanul Reagan si democratul Kennedy. Una dintre masurile cheie luate a fost liberalizarea producatorilor americani de energie - petrol, gaze naturale si carbune.

Citeste mai departe despre "O alta fata a lui Trump: Economia americana este in plina expansiune. Cifrele succesului dupa un an de mandat" pe Ziare.com.

#economie SUA Donald Trump, #cifre economie SUA Trump, #somaj America Trump , #Stiri International