Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Numarul romanilor tratati ca sclavi in Marea Britanie e din ce in ce mai mare

Numarul romanilor tratati ca sclavi in Marea Britanie e din ce in ce mai mare

Cei mai multi romani traficati in Marea Britanie lucreaza "la negru" ca muncitori necalificati in constructii si la spalatorii auto, a declarat, joi, comisarul sef Robert Marin, din Ministerul de Interne.

La randul sau, comisarul Kevin Hyland, raportor britanic pentru problematica traficului de persoane si a sclaviei moderne, a aratat ca numarul romanilor exploatati prin munca este din ce in ce mai mare in Marea Britanie, in 202 din 3.100 de cazuri de sclavie moderna fiind implicati romani.

Robert Marin este directorul general adjunct al Directiei Generale Management Operational (DGMO) din MAI. Acesta a spus ca Romania si Marea Britanie au statistici diferite in ceea ce priveste numarul de romani victime ale traficantilor de persoane.

"Vorbim de doua evaluari separate pe care Romania si Marea Britanie le are, in sensul ca daca luam in considerare valorile britanice, vorbim de un numar considerabil de victime, dar evaluarile din Romania indica un numar mai mic de victime exploatate in Marea Britanie. Lucram impreuna pentru a corela aceste date.

Diferentele sunt legate de modul in care se aplica in cele doua jurisdictii actele normative in vigoare. Vorbim de sisteme diferite de evaluare a situatiilor in care se gasesc victimele, vorbim de mecanisme diferite in care victimele sunt introduse, incercam sa corelam cele doua statistici.

Statisticile noastre arata un numar mult mai mic de victime identificate efectiv pe teritoriul Marii Britanii", a spus comisarul sef de la Bucuresti.

Acesta a explicat ca, in Marea Britanie, daca victima nu doreste ca datele sa-i fie transmise mai departe catre autoritatile din Romania, acestea raman doar in sistemul britanic.

Politico: Ce vrea Romania sa obtina in urma Brexit

"De aici si aceasta diferenta mare. Asta nu insemna ca nu vom identifica acest fenomen ca o prioritate pentru Ministerul de Interne", a aratat Marin.

Comisarul a mai spus ca cei mai multi romani sunt exploatati in Marea Britanie prin munca bruta, in constructii, ca muncitori necalificati si in spalatoriile auto.

"Gasim un numar mare de cetateni romani identificati de-a lungul timpului ca muncind in acele spalatorii si acolo exista riscul producerii unor fapte de trafic de persoane. Fenomenul muncii la negru este coroborat cu aceste afaceri ale unor traficanti", a precizat Robert Marin.

El a mai spus ca, in ultimii sase ani, mai multi ofiteri de politie romani au lucrat in unitati de politie britanice, in jurisdictiile in care ...citeste mai departe despre "Numarul romanilor tratati ca sclavi in Marea Britanie e din ce in ce mai mare" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 570 ori
Citeste mai multe despretrafic romani Marea Britanie