Numarul mortilor este in crestere la frontiera dintre Mexic si SUA, desi imigratia a scazut

Sambata, 05 August 2017, ora 19:45
1004 citiri

Organizatia Internationala pentru Migratii (OIM) a anuntat ca a inregistrat anul acesta o crestere a mortilor in randul persoanelor care incearca sa patrunda pe teritoriul Statelor Unite din Mexic, in pofida faptului ca trecerea ilegala a frontierei a scazut puternic, relateaza The Associated Press.

OIM a inregistrat 232 de morti in randul migrantilor pana la sfarsitul lui iulie. In aceeasi perioada a anului trecut a inregistrat 204 morti.

Autoritatile americane au refuzat intrarea de 140.000 de ori in prima jumatate a anului, abia jumatate fata de anul trecut, ceea ce arata cat de mult a scazut numarul traversarii ilegale a frontierei anul acesta.

Cincizeci de corpuri au fost gasite numai in iulie - inclusiv zece intr-un camion la San Antonio, in Texas, a precizat OIM.

Aceasta agentie ONU cu sediul la Geneva apreciaza ca aceasta crestere a numarului mortilor nu poate fi explicata deplin. Ea nu a evocat indemnurile presedintelui Donald Trump in vederea unei consolidari a controalelor la frontiere, ci a citat factori precum vremea si umflarea apelor raului Rio Grande.

Patrula de Frontiera a inregistrat 156 de morti la frontiera cu Mexicul in primele sapte luni ale anului - o scadere cu 19% fata de nivelul (193) din aceeasi perioada a anului trecut.

Bilantul OIM are la baza date provenind de la examene medicale la nivel de tinut, de la serifi si relatari de presa din Mexic.

Mii de oameni au murit incercand sa treaca frontiera mexicano-americana incepand de la mijlocul anilor '90 incoace, cand o consolidare a aplicarii legislatiei la San Diego si El Paso, in Texas, a impins traficul cu imigranti adanc in deserturile din Arizona.

In ultimii ani, sudul Texasului a devenit cel mai aglomerat coridor al traversarii ilegale a frontierei, dar si cel mai sangeros.

In primele sapte luni ale anului, Patrula de Frontiera a raportat 80 de morti in sectorul ei din Valea Rio Grande si alti 64 in sectorul Laredo - ambele in sudul Texasului -, dar si 49 de morti in sectorul de la Tucson, in Arizona. ...citeste mai departe despre "Numarul mortilor este in crestere la frontiera dintre Mexic si SUA, desi imigratia a scazut" pe Ziare.com

#imigranti morti Mexic , #Stiri International