Numarul disponibilizarilor din SUA a scazut in aprilie

Vineri, 08 Mai 2009, ora 17:19
1408 citiri
Numarul disponibilizarilor din SUA a scazut in aprilie

Angajatorii americani au disponibilizat 539.000 de persoane in aprilie, sub asteptari, acesta fiind cel mai mic nivel din octombrie, conform datelor publicate vineri de guvernul SUA, scrie Reuters, conform Newsin.

Astfel, angajatorii americani au facut mai putine disponibilizari in aprilie, in conditiile in care semnele indica o temperare a recesiunii din SUA.

"Piata muncii este inca incredibil de slaba, desi nu chiar la fel ca inainte", a declarat James O'Sullivan, economist la UBS Securities LLC din Stamford, inainte de publicarea raportului.

"Chiar daca asistam la scaderi mai mici, nu inseamna neaparat ca piata muncii este solida. Mai avem de parcurs o cale lunga", a adaugat O'Sullivan.

Datele vin in contextul in care numarul muncitorilor americani care au inaintat cereri de ajutor de somaj a scazut saptamana trecuta cu 34.000, conform datelor publicate de Departamentul Muncii.

Cererile initiale pentru ajutor de somaj au scazut la o rata ajustata sezonier de 601.000, in saptamana incheiata pe 2 mai.

Cu o saptamana inainte, numarul cererilor de ajutor de somaj urcase la 635.000.

Stabilizarea cheltuielilor de consum, dupa cea mai semnificativa scadere din ultimii 30 de ani, a sustinut sperantele ca recesiunea se va incheia in a doua jumatate a acestui an.

Banca centrala americana, Federal Reserve, prevede ca in Statele Unite se vor inregistra in continuare disponibilizari, chiar si dupa ce economia va iesi din recesiune. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cereri, #disponibilizari, #fed, #scadere, #somaj, #sua , #Stiri International