Numarul cererilor de ajutor de somaj din SUA a scazut saptamana trecuta la 456.000

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 16:35
1196 citiri
Numarul cererilor de ajutor de somaj din SUA a scazut saptamana trecuta la 456.000

Numarul cererilor initiale de ajutor de somaj din SUA a scazut saptamana trecuta, dupa doua saptamani consecutive de cresteri, ceea ce arata ca revenirea economiei determina companiile sa faca mai putine disponibilizari, relateaza Bloomberg, precizeaza NewsIn.

Numarul cererilor initiale de somaj a scazut in saptamana ce s-a incheiat la 17 aprilie la 456.000, arata datele publicate de Departamentul Muncii. Numarul total de persoane care au colectat ajutoare de somaj a scazut, ca si numarul celor care au solicitat prelungirea perioadei de plata.

Economistii se asteptau la o scadere a numarului de cereri la 450.000, de la nivelul de 484.000 estimat pentru saptamana precedenta.

Revenirea vanzarilor si cresterea profiturilor determina companiile sa aiba o mai mare incredere in economie si sa isi pastreze angajatii.

Trecerea de la concedieri la o crestere sustinuta a angajarilor ar putea asigura revenirea economiei dupa cea mai grava recesiune din ultimele decenii.

"Piata muncii isi revine in mod clar, iar in unele sectoare chiar creste", a declarat John Herrmann, strateg in cadrul State Street Global Markets LLC.

#cereri ajutor somaj sua , #Stiri International