Numarul bancilor din SUA inchise in acest an a ajuns la 94

Sambata, 19 Septembrie 2009, ora 14:58
1987 citiri
Numarul bancilor din SUA inchise in acest an a ajuns la 94

Autoritatile americane au inchis filialele bancare din doua state ale Irwin Financial Corp, care urca numarul total al bancilor inchise de la inceputul anului la 94, reprezentand o medie de un faliment bancar la trei zile, potrivit Bloomberg, informeaza NewsIn.

Autoritatile americane au anuntat vineri ca au inchis Irwin Union Bank din Louisville si a Irwin Union Bank and Trust Co. din Columbus, subsidiare ale Irwin Financial Corp, cu unitati in noua state din SUA, active de 3,2 miliarde dolari si depozite de la clienti de 2,5 miliarde dolari.

Falimentul Irwin va costa 850 milioane dolari, a precizat Federal Deposit Insurance Corp(FDIC), administratorul schemei de garantare a depozitelor din SUA.

In conditiile falimentelor bancare in serie, cele mai multe din SUA dupa criza de la inceputul anilor '90, FDIC a anuntat saptamana aceasta ca se gandeste la masuri pentru a-si majora fondurile, reduse la doar 10,4 miliarde dolari la jumatatea acestui an.

Doar in trimestrul al doilea, 416 banci cu active totale de 299,8 miliarde dolari nu au indeplinit criteriile FDIC cu privire la calitatea activelor, lichiditate si castiguri, administratorul declarand astfel cel mai mare numar de banci din iunie 1994 ce nu au indeplinit criteriile impuse.

Anul trecut, 25 de banci americane au fost inchise de guvern, fata de numai trei in 2007.

Cel mai mare faliment bancar din acest an a fost al BankUnited, inchisa pe 21 mai, care avea active de 12,8 miliarde dolari si depozite de 8,6 miliarde dolari. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#faliment, # banci, # sua, # active , #Stiri International