Numar record de romani angajati in Spania - cati au afacerile lor

Miercuri, 27 Iunie 2018, ora 09:55
1290 citiri
Numar record de romani angajati in Spania - cati au afacerile lor
Foto: captura TVR 1

Spania pare pentru romani a doua casa. Conationalii nostri au stabilit un record la numarul de angajari, fiind cei mai numerosi angajati straini din aceasta tara.

In timpul crizei imobiliare, numarul romanilor cu rezidenta in Spania a scazut la 700.000, iar acum cel putin jumatate dintre ei au un loc de munca legal, arata TVR 1.

De exemplu, romanii reprezinta 9% din populatia orasului Torrejon de Ardoz, la est de Madrid. Sase romani lucreaza la primarie, angajati pentru a oferi ajutor strainilor.

Si, chiar daca lucrurile nu sunt chiar ca acum 10 ani, romanii raman in Spania sau se intorc aici si isi deschid afaceri, pentru ca statul ii ajuta pe intreprinzatori. In jur de 37.000 de romani si-au deschis afaceri in Spania si cred ca in Romania nu ar fi reusit din cauza birocratiei.

70 de mii de romanii lucreaza legal in agricultura, iar 36.000, cele mai multe femei, sunt angajati in case. ...citeste mai departe despre "Numar record de romani angajati in Spania - cati au afacerile lor" pe Ziare.com

#romani Spania angajati legal, #romani afaceri Spania , #Stiri International