NSA a interceptat convorbiri ale Angelei Merkel, dar si ale ale unor lideri UE - WikiLeaks

Marti, 23 Februarie 2016, ora 18:03
1528 citiri
NSA a interceptat convorbiri ale Angelei Merkel, dar si ale ale unor lideri UE - WikiLeaks
Foto: Twitter/Angela Merkel

Agentia americana pentru Securitate Nationala a interceptat convorbiri telefonice intre cancelarul german Angela Merkel si secretarul general al ONU Ban Ki-moon, dar si intre lideri israelieni, italieni si francezi, potrivit unor documente dezvaluite marti de WikiLeaks.

Documentele releva interceptari ale unor comunicatii intre lideri UE, premierul israelian Benjamin Netanyahu, Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR) si Japonia vizand o serie de probleme - de la modificarile climatice si servicii bancare si pana la probleme comerciale sensibile, relateaza Deutsche Welle.

Intr-o conversatie interceptata de NSA, Ban Ki-moon o felicita pe Merkel pentru eforturile depuse in lupta cu modificarile climatice si atragerea altor lideri UE, potrivit DPA.

El ii mai spunea ca se baza pe leadershipul Uniunii Europene (UE) in vederea ajungerii la un acord in cadrul Conferintei de la Poznan, in Polonia.

Merkel le bate obrazul americanilor, din cauza spionajului: Asa ceva nu se ...citeste mai departe despre "NSA a interceptat convorbiri ale Angelei Merkel, dar si ale ale unor lideri UE - WikiLeaks" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Angela Merkel interceptata NSA, #interceptari NSA lideri UE, #telefoane interceptate NSA SUA, #spionaj SUA , #Stiri International