Noul tanc al Rusiei se manevreaza "ca si cum te-ai juca pe calculator"

Sambata, 13 Iunie 2015, ora 19:43
839 citiri
Noul tanc al Rusiei se manevreaza "ca si cum te-ai juca pe calculator"
Foto: captura video Sky News

Noul tanc al armatei ruse este laudat de unul dintre cei care l-au proiectat, care sustine ca operarea vehiculului blindat este "precum jocul pe calculator".

Tancul T-14 dispune de o turela controlata de la distanta si sisteme de aparare foarte complexe, fiind scos la defilare la parada de Ziua Victoriei, din luna mai, care a avut loc in Piata Rosie din Moscova, relateaza Sky News.

Noua emblema a puterii militare renascute ar putea evolua intr-un vehicul complet robotizat care sa opereze autonom pe campurile de lupta.

Proiectantii sai sustin ca tancul este cu 15-20 de ani in fata actualelor modele occidentale.

"Aceste masinarii au un modul de lupta controlat de la distanta, canale multi-spectru, noi algoritmi si, daca as putea sa dau un exemplu, este ca si cum echipajul ar juca un joc pe calculator", a spus Ilia Demcenko, adjunctul sefului echipei de proiectie.

La randul sau, proiectantul-sef Andrei Terlikov a declarat ca "nivelul de automatizare a vehiculului si limita ...citeste mai departe despre "Noul tanc al Rusiei se manevreaza "ca si cum te-ai juca pe calculator"" pe Ziare.com

#nou tanc Rusia, #tanc Rusia joc calculator , #Stiri International