Noul presedinte grec are planuri mari: Vrea sa lupte impotriva crizei si pentru Europa

Sambata, 14 Martie 2015, ora 08:58
831 citiri
Noul presedinte grec are planuri mari: Vrea sa lupte impotriva crizei si pentru Europa
Foto: Greek Reporter

Noul presedinte al Greciei, Prokopis Pavlopoulos, si-a luat vineri angajamentul sa lupte impotriva saraciei si a somajului, pentru Grecia, dar si "pentru Europa insasi".

"Trebuie sa contribuim cu totii la lupta impotriva flagelului saraciei si somajului", a declarat Prokopis Pavlopoulos, profesor de drept public in varsta de 64 de ani si fost ministru conservator, la scurt timp dupa ceremonia de investire.

Cartea pe care Grecia mizeaza totul: Problemele noastre sunt problemele Europei

Rata somajului din Grecia, dupa sase ani de recesiune, este in continuare de peste 26%, iar nivelul saraciei atinge 23,1%, potrivit statisticilor oficiale.

"Lupta dusa de Grecia nu are in vedere numai poporul sau, ea este si pentru Europa insasi", a afirmat seful statului elen. "Din nefericire, criza a obligat Europa sa faca pasi inapoi in ultimii ani", a adaugat el.

Noul presedinte proeuropean a fost ales in februarie cu o larga majoritate a deputatilor, pentru un mandat de cinci ani. El a ...citeste mai departe despre "Noul presedinte grec are planuri mari: Vrea sa lupte impotriva crizei si pentru Europa" pe Ziare.com

#presedinte Grecia criza, #presedinte Grecia saracie Europa , #Stiri International