Noul plan american de stimuli economici prevede conditii mai aspre pentru banci

Luni, 09 Februarie 2009, ora 10:32
1219 citiri
Noul plan american de stimuli economici prevede conditii mai aspre pentru banci

Bancile ar putea beneficia de noi aporturi de capital, insa vor trebui sa indeplineasca mai multe conditii prevazute in cadrul noului plan de sustinere a sistemului financiar.

Planul trebuie sa vina in completarea celui de 700 miliarde dolari (540 miliarde euro) votat in octombrie de Congres la cererea administratiei anterioare, informeaza NewsIn citand AFP.

Secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, trebuie sa anunte cu aceasta ocazie modul in care vrea sa foloseasca cei 350 de miliarde dolari care nu au fost cheltuiti inca.

Noul plan va insemna o noua injectie de capital in institutiile financiare, dar cu conditii mai aspre, scrie The Wall Street Journal.

Va fi strict supravegheat mai ales modul in care companiile vor folosi ajutoarele guvernamentale pe care le-au primit deja sau pe care le vor mai obtine.

Ca sa ajute bancile sa isi echilibreze situatia contabila, guvernul va transforma actiunile sale preferentiale de la numeroase institutii financiare in titluri obisnuite, mai scriu publicatiile The Wall Street Journal si New York Times. Planul prevede si masuri destinate sa atraga investitorii sa cumpere activele toxice ale bancilor.

#banci, #capital, #conditii, #economici, #geithner, #plan, #stimuli , #Stiri International