Noul ambasador rus in SUA spune ca a avut o intalnire calda si constructiva cu Trump

Sambata, 09 Septembrie 2017, ora 23:29
796 citiri
Noul ambasador rus in SUA spune ca a avut o intalnire calda si constructiva cu Trump
Foto: Facebook Donald Trump

Noul ambasador rus in SUA, Anatoli Antonov, a declarat ca a avut o prima intalnire calda si constructiva cu presedintele american Donald Trump, relateaza Reuters.

"Am fost primit de presedintele Trump, i-am prezentat scrisorile de acreditare. Din punctul meu de vedere, am spus ca suntem dornici de o imbunatatire in relatiile dintre tarile noastre", a spus Antonov pentru agentia TASS.

"Presedintele Trump m-a primit intr-un mod cald si prietenos (...). Atmosfera a fost foarte prieteneasca, dar si constructiva (...). Cel putin acesta a fost sentimentul meu personal", a adaugat diplomatul.

"Noi, impreuna cu colegii sai, cu echipa sa, am convenit sa continuam cooperarea", a precizat Antonov.

"Am spus ca sunt dornic sa lucrez cu Guvernul american in zona intereselor reciproce ruso-americane. Si am spus ca, in ceea ce priveste Rusia, suntem pregatiti saa facem acest lucru, suntem pregatiti sa facem pasi concreti", a subliniat ambasadorul.

Ambasadorul, in varsta de 62 de ani, este diplomat de cariera si a fost ministru adjunct de Externe. Intre 2011 si 2016, el a servit ca viceministru al Apararii - o perioada care a coincis cu anexarea peninsulei Crimeea de catre Moscova.

Uniunea Europeana l-a inclus pe lista cu sanctiuni in urma cu doi ani, din cauza implicarii sale in sustinerea desfasurarii de trupe ruse in Ucraina.

El ii urmeaza in functie lui Serghei Kisliak, care s-a intors in Rusia in iulie, dupa ce a servit ca ambasador al Moscovei in Statele Unite timp de noua ani.

Anul acesta, Kisliak a ajuns in centrul unui scandal, pentru presupusa sa implicare in tentativa rusa de influentare a alegerilor prezidentiale din Statele Unite in favoarea lui Donald Trump. ...citeste mai departe despre "Noul ambasador rus in SUA spune ca a avut o intalnire calda si constructiva cu Trump" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Donald Trump intanire Anatoli Antonov, #ambasador Rusia SUA Anatoli Antonov , #Stiri International