Noua manifestatie a albilor nationalisti, in Charlottesville. Zeci de oameni imbracati in alb au marsaluit cu faclii

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 16:50
985 citiri

Un nou miting al extremei drepte a avut loc, sambata, in Charlottesville. Participantii, inarmati cu faclii, au strigat ca Sudul va deveni din nou cel mai puternic.

Mitingul a avut loc la opt saptamani de la o manifestatie similara, insa de amploare, cand o femeie de 32 de ani a murit, fiind lovita de o masina condusa de un adept al suprematiei albilor, pe fondul unei tensiuni crescute.

Manifestatia de sambata, mult mai restransa, a tinut doar cateva minute si a reunit 40 - 50 de oameni, a transmis politia din Charlottesville, Virginia, arata The New York Times.

Manifestantii, imbracati in alb, au marsaluit pana in parcul Emanciparii, unde au cantat, au spus sloganuri si au ascultat scurte discursuri.

Din fericire, nu au existat ciocniri. Participantii au plecat cu un autobuz, care a fost escortat de politie, care a dorit astfel sa se asigure ca grupul parasea orasul.

In timpul demonstratiei, primarul orasului, Mike Signer, a scris pe Twitter: "Inca o vizita demna de dispret a lasilor neo-nazisti. Nu sunteti bineveniti aici!".

Another despicable visit by neo-Nazi cowards. You're not welcome here! Go home! Meantime we're looking at all our legal options. Stay tuned.- Mike Signer (@MikeSigner) October 8, 2017

Unul dintre organizatori, Richard B. Spencer, a anuntat pe Twitter ca manifestatia a fost un "succes" si ca va fi reluata curand.

Charlottesville 3.0 was as success. pic.twitter.com/c18ktP0MWD- Richard ☝🏻Spencer (@RichardBSpencer) October 8, 2017

Guvernatorul statului Virginia, Terry McAuliffe, a anuntat pe Twitter ca astfel de demonstratii sunt atent monitorizate. El i-a numit pe participantii la miting "rasisti", iar despre mesajul lor a spus ca este unul plin de "ura".

We are monitoring this situation as we continue to oppose these racists and their message of hate. https://t.co/DHGkA3UMyc- Terry McAuliffe (@TerryMcAuliffe) October 8, 2017 ...citeste mai departe despre "Noua manifestatie a albilor nationalisti, in Charlottesville. Zeci de oameni imbracati in alb au marsaluit cu faclii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#miting Charlottesville sambata, #protest albi nationalisti Charlottesville, #protest neonazisti Charlottesville , #Stiri International