Noua lucruri pe care UE intentioneaza sa le faca in cazul unei victorii a Brexit-ului

Vineri, 24 Iunie 2016, ora 08:17
1009 citiri
Noua lucruri pe care UE intentioneaza sa le faca in cazul unei victorii a Brexit-ului
Foto: Ziare.com

In cazul in care se confirma victoria Brexitului in referendumul britanic, UE urmeaza sa plonjeze vineri dimineata intr-o intensa secventa de reuniuni, cu scopul de a stabili un nou tel europenilor si de a se pregati pentru a continua fara Regatul Unit.

Si cel mai probabil Marea Britanie paraseste UE. Rezultatele oficiale partiale arata in acest moment o victorie clara a taberei Brexit: 52% dintre britanici au spus ca vor sa iasa din Blocul comunitar, fata de 48% care au vrut sa ramana.

Asigurarea pietelor

O comunicare a Bancii Centrale Europene (BCE) in vederea asigurarii pietelor si mediilor economice este asteptata vineri dimineata. Inainte de referendumul britanic, al carui rezultat ingrijora pietele, BCE s-a declarat "pregatita" sa faca fata "tutror situatiilor neprevazute", indiferent de rezultat.

Citeste toate informatiile despre Brexit

Mobilizarea liderilor UE

Presedintii Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker, Parlamentului European (PE) Martin Schulz si ...citeste mai departe despre "Noua lucruri pe care UE intentioneaza sa le faca in cazul unei victorii a Brexit-ului" pe Ziare.com

#Brexit Marea Britanie, #referendum Marea Britanie Brexit, #Marea Britanie UE , #Stiri International