Norvegia vrea sa fie inclusa in discutiile legate de Brexit, purtate de Marea Britanie si UE

Marti, 21 Februarie 2017, ora 21:16
915 citiri
Norvegia vrea sa fie inclusa in discutiile legate de Brexit, purtate de Marea Britanie si UE
Foto: Twitter/Frank Bakke-Jensen

Norvegia a cerut sa fie inclusa in discutiile legate de negocierile care se poarta in aceasta perioada intre Marea Britanie si liderii UE pentru Brexit.

Tara nordica nu este membra a UE, insa plateste pentru a avea acces la piata comuna europeana, fapt stabilit printr-un acord, aminteste The Independent.

Aceasta cerere a fost facuta de un ministru norvegian, Frank Bakke-Jensen, catre ambasadorii UE, la Oslo.

"Suntem gata sa discutam o viitoare cooperare in termeni specifici, indata ce situatia o va permite", a declarat Frank Bakke-Jensen.

Anterior, acelasi oficial norvegian afirma ca decizia premierului britanic, Theresa May, ca UK sa paraseasca total piata unica a UE e una "inteleapta".

Dar cat de sigur e ca Marea Britanie va iesi din UE si ca britanicii nu se vor razgandi in cele din urma? Citeste explicatia ministrului britanic de Justitie.

A.S. ...citeste mai departe despre "Norvegia vrea sa fie inclusa in discutiile legate de Brexit, purtate de Marea Britanie si UE" pe Ziare.com

#Norvegia discutii Brexit UK UE, #Norvegia piata UE, #Norvegia acces piata comuna europeana, #Norvegia comert UE , #Stiri International