Noi tensiuni Turcia-Grecia. De aceasta data e implicat ministrul german al Apararii

Miercuri, 02 Martie 2016, ora 12:54
1107 citiri
Noi tensiuni Turcia-Grecia. De aceasta data e implicat ministrul german al Apararii
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul turc vrea sa impiedice vizita ministrului german al Apararii, Ursula von der Leyen, pe insula elena Lesbos, la 6 martie. Turcii sustin ca intreaga regiune este demilitarizata si inchisa oricarui transport militar.

Ankara a refuzat si vizita ministrului german pe coasta turca pentru evaluarea situatiei refugiatilor si traficantilor de persoane, scrie Sputnik.

Germania a primit 1,1 milioane de azilanti in 2015 si incearca sa obtina sustinerea Ankarai pentru a reduce numarul imigrantilor dinspre Orientul Milociu spre UE.

Presa elena califica pozitia Turciei drept "provocatoare" si arata ca dupa ce va vizita insula Lesbos ministrul german ar urma sa ia un elicopter NATO pentru a se deplasa pe vasul german Bonn, care participa la misiunea UE de confruntare a traficantilor de persoane din Marea Egee.

Un incident similar a avut loc in februarie, cand Turcia a refuzat sa-i permita premierului elen Alexis Tsipras sa aterizeze pe insula Rodos pentru realimentare ...citeste mai departe despre "Noi tensiuni Turcia-Grecia. De aceasta data e implicat ministrul german al Apararii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia tensiuni Turcia ministru Germania, #ministru Aparare Germania Grecia , #Stiri International