Ministrul Economiei din Germania: "Va trebui sa vorbim despre mai multe restrictii, nu despre vreo relaxare"

Luni, 16 Noiembrie 2020, ora 07:24
903 citiri
Ministrul Economiei din Germania: "Va trebui sa vorbim despre mai multe restrictii, nu despre vreo relaxare"
Ministrul Economiei din Germania, Peter Altmaier FOTO Facebook/Peter Altmaier

Germanii trebuie sa se pregateasca pentru alte 4-5 luni de restrictii severe pentru oprirea cresterii infectarilor cu noul coronavirus si nu ar trebui sa se astepte ca actualele reguli vor fi relaxate rapid, a declarat ministrul Economiei, Peter Altmaier, publicatiei Bild am Sonntag, transmite Reuters.

"Nu am scapat inca de probleme. Nu ne putem permite o inchidere repetata, cu o economie care este inchisa si redeschisa in mod constant", a spus Altmaier.

Germania a impus un set de masuri, considerat "o carantina usoara", pentru a tine sub control al doilea val al pandemiei care are loc in majoritatea Europei. Restaurantele sunt inchise, dar scolile si magazinele isi continua activitatea.

Datele publicate duminica de Robert Koch Institute (RKI) arata ca numarul cazurilor zilnice de infectare cu noul coronavirus a crescut cu 16.947, la 790.503. Datele din weekend tind sa fie mai scazute pentru ca nu toate datele sunt raportate de autoritatile locale.

Altmaier a spus ca Germania trebuie sa fie atenta sa nu relaxeze prea devreme restrictiile.

"Daca nu vrem zile cu 50.000 de infectii noi, asa cum s-a intamplat in Franta acum cateva saptamani, trebuie sa intelegem acest lucru si sa nu speculam in mod constant despre ce masuri pot fi relaxate", a declarat ministrul.

El a adaugat ca "toate tarile care au ridicat restrictiile prea devreme au platit un pret mare in privinta vietilor pierdute".

Comentariile acestuia sustin afirmatiile altor lideri germani. Intre acestia, ministrul Sanatatii, Jens Spahn, a afirmat, sambata, in timpul unui eveniment organizat online de partidul conservator al cancelarului Angela Merkel, ca urmeaza saptamani, posibil luni grele.

Presedintele german al Asociatiei Medicale Mondiale, Frank Ulrich Montgomery, a avertizat in privinta unui posibil deficit de paturi si de personal in spitalele germane.

"Estimarea mea este ca va trebui sa vorbim despre mai multe restrictii, nu despre vreo relaxare", a declarat Montgomery publicatiei Augsburger Allgemeine.

Politia germana a tras sambata cu un tun cu apa in timpul unei demonstratii anti-restrictii din Frankfurt, pe care a risipit-o pentru ca participantii nu purtau masti si nu respectau distantarea. ...citeste mai departe despre "Ministrul Economiei din Germania: "Va trebui sa vorbim despre mai multe restrictii, nu despre vreo relaxare"" pe Ziare.com

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
#Germania, #minstru, #economie, #peter altmaier, #restrictii, #pandemie , #Stiri International