Noi dezvaluiri despre avionul doborat in Ucraina: Investigatia care scoate la iveala implicarea Rusiei la cel mai inalt nivel

Joi, 25 Februarie 2016, ora 09:13
871 citiri

Sistemul de rachete utilizat pentru doborarea avionului de pasageri Malaysia Airlines, in Ucraina, in iulie 2014, a fost transportat de soldati rusi, cu "autorizatie de inalt nivel", releva un nou raport.

O investigatie a unui organism olandez de ancheta a concluzionat anul trecut ca avionul a fost doborat de o racheta trasa de un sistem Buk ce a explodat la un metru de cabina avionului si a provocat ruperea si prabusirea aparatului de zbor, ceea ce a dus la moartea celor 298 de persoane aflate in avion, scrie The Independent. A fost identificata si o suprafata de 320 de kilometri patrati din estul Ucrainei de unde ar fi putut fi lansata racheta.

Raportul olandezilor nu precizeaza cine e insa de vina pentru doborarea avionului. Stabilirea responsabilitatii face parte dintr-o ancheta separata.

Avion doborat in Ucraina: Cum si de ce s-a prabusit aeronava - raportul final

Un raport facut public saptamana aceasta, intocmit de Bellingcat, un grup de investigatori compus din ...citeste mai departe despre "Noi dezvaluiri despre avionul doborat in Ucraina: Investigatia care scoate la iveala implicarea Rusiei la cel mai inalt nivel" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#avion doborat Ucraina raport vinovati, #avion doborat Ucraina rusi , #Stiri International