Noi dezvaluiri: Compania care a ajutat NSA sa spioneze traficul pe Internet la scara larga

Duminica, 16 August 2015, ora 18:58
1686 citiri
Noi dezvaluiri: Compania care a ajutat NSA sa spioneze traficul pe Internet la scara larga
Foto: Ziare.com

Abilitatea Agentiei de Securitate Nationala (NSA) de a spiona la scara larga traficul pe Internet din Statele Unite s-a bazat pe parteneriatul sau extraordinar cu compania de telecomunicatii AT&T.

Faptul ca NSA a colaborat cu companiile americane de telecomunicatii este deja cunoscut, dar noi documente ale agentiei de spionaj arata ca relatia cu AT&T este considerata unica si deosebit de productiva, relateaza New York Times in editia electronica. Un document descrie compania drept "foarte cooperanta", iar altul mentioneaza ca este "extrem de dispusa sa ajute".

Cooperarea AT&T a implicat o gama larga de activitati clasificate, conform documentelor care dateaza din 2003 pana in 2013. AT&T a oferit NSA acces, prin cateva metode acoperite de diferite reglementari legale, la miliarde de e-mailuri care tranzitau retelele sale interne.

Compania a oferit asistenta tehnica la implementarea unui ordin secret al justitiei care permitea interceptarea tuturor comunicatiilor pe Internet de ...citeste mai departe despre "Noi dezvaluiri: Compania care a ajutat NSA sa spioneze traficul pe Internet la scara larga" pe Ziare.com

#compania ATT NSA, #NSA spionat trafic Internet, #NSA spionaj Internet , #Stiri International