Noaptea Independentei. Cum a devenit David Cameron cel mai slab politician din Marea Britanie

Sambata, 25 Iunie 2016, ora 21:55
873 citiri
Noaptea Independentei. Cum a devenit David Cameron cel mai slab politician din Marea Britanie

Trecusera aproape doua ceasuri dupa miezul noptii cand am decis sa ma culc. Scorul era 52 la 48 pentru cei din tabara pro UE. Toate sondajele din ultimele zile dadeau ca sigura ramanerea Marii Britanii in grupul comunitar.

La ora sapte, cand a sunat desteptatorul, am deschis televizorul. Il lasasem pe CNN. M-am frecat la ochi. Pentru moment, am avut senzatia ca nu mai deosebesc culorile. Apoi, dezamagire.

Dar, incet, incet, am realizat ca, pana la urma, asta e frumusetea democratiei. Infrangerea unei parti si victoria alteia fac parte din joc. Britanicii vor plati cu varf si indesat nebunia acestui referendum. David Cameron a ajuns peste noapte dintr-un prim-ministru onorabil in cel mai slab politician pe care l-a avut Marea Britanie dupa razboi.

Nu e usor sa ajungi bataia de joc a unui intreg continent. Dar votul britanicilor trebuie respectat. Numai ca, multi dintre ei, au aflat cu stupoare imediat dupa primele strigate de bucurie faptul ca unitatea regatului e pusa din nou ...citeste mai departe despre "Noaptea Independentei. Cum a devenit David Cameron cel mai slab politician din Marea Britanie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#marea britanie uniunea europeana, #Brexit Marea Britanie, #David Cameron Brexit , #Stiri International