Nike anunță că dă papucii Rusiei. Ce altă mare companie se retrage de pe piața de la Moscova

Vineri, 24 Iunie 2022, ora 08:43
1008 citiri
Nike anunță că dă papucii Rusiei. Ce altă mare companie se retrage de pe piața de la Moscova
Nike s-a retras complet din Rusia FOTO Pixabay

Companiile americane Cisco Systems şi Nike au anunţat joi că intenţionează să se retragă complet din Rusia, intensificând astfel ritmul de retragere a companiilor occidentale din această ţară, transmite Reuters.

Producătorul de echipamente de telecomunicaţii Cisco îşi va închide activităţile în Rusia şi Belarus, potrivit companiei.

Producătorul american de echipamente sportive Nike se va retrage complet din Rusia, la trei luni după ce şi-a suspendat operaţiunile.

Companiile străine care doresc să părăsească Rusia din cauza războiului din Ucraina se confruntă cu perspectiva adoptării unei noi legi în săptămânile următoare, care va permite Moscovei să sechestreze bunurile şi să impună sancţiuni penale. Acest lucru a încurajat unele companii să-şi accelereze plecarea.

”Ceea ce a fost un pârâu devine un torent”, a spus Paul Musgrave, profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Massachusetts, comentând despre ultima rundă de companii care au anunţat că vor pleca.

Cisco şi-a suspendat în martie operaţiunile de afaceri din Rusia, inclusiv cele de vânzări şi servicii.

La începutul acestei luni, International Business Machines Corp a început să-şi oprească activitatea în Rusia, iar Microsoft a declarat că face reduceri substanţiale în afacerile sale din Rusia.

Retragerea firmelor de tehnologie de top precum Cisco, IBM şi Microsoft limitează accesul la echipamente critice pentru întreprinderile şi gospodăriile ruseşti. S-ar putea ca acestea să fie nevoite să depindă de echipamente mai vechi şi alternative casnice.

Cisco a oferit opţiuni de relocare celor câteva sute de angajaţi din acele ţări, a spus acesta. Compania nu a dezvăluit care ţări le-au fost oferite angajaţilor ca locaţii alternative.

Companiile care se îndreaptă spre ieşire ar putea avea dificultăţi să se întoarcă, a spus Musgrave.

Aceste retrageri prezintă oportunităţi pentru firmele autohtone de pe unele pieţe, dar chiar mai mult pentru mărcile din China şi din alte părţi, să facă incursiuni”, a spus el.

Nike a anunţat pe 3 martie că va suspenda temporar operaţiunile în toate magazinele sale deţinute şi administrate de Nike din Rusia. Acum a decis să plece complet.

Cisco şi Nike se alătură unor companii precum McDonald's şi Renault, care au ieşit complet din Rusia.

Este aşteptat ca mai multe companii să plece din Rusia în săptămân ...citeste mai departe despre "Nike anunță că dă papucii Rusiei. Ce altă mare companie se retrage de pe piața de la Moscova" pe Ziare.com

#razboi Ucraina, #sanctiuni Rusia, #nike, #retragere companii rusia, #Cisco , #Stiri International