Nigel Farage foloseste coruptia din Romania ca argument pentru Brexit: Nu pot sa cred ca suntem intr-o alianta cu ei

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 16:40
2301 citiri
Nigel Farage foloseste coruptia din Romania ca argument pentru Brexit: Nu pot sa cred ca suntem intr-o alianta cu ei
Foto: Facebook / Nigel Farage

Europarlamentarul Nigel Farage a sustinut intr-o dezbatere transmisa la radio, ca Romania nu fi trebuit primita in UE din cauza coruptiei. In replica, el a fost catalogat drept rasist.

Britanicul, care a fost unul dintre cei mai puternici sustinatori ai iesirii Marii Britanii din UE, a facut trimitere inclusiv la ordonanta abrogata, care ar fi dezincriminat abuzul in serviciu daca prejudiciul nu depasea 200.000 de lei, scrie Express.

"Daca esti un functionar public si ai furat doar 35.000 de lire sterline, atunci e ok, primesti doar o palma peste spate. Sincer, nu ar fi trebuit sa primeasca niciodata permisiunea de a intra in UE", a precizat controversatul politician de la UKIP. De asemenea, acesta a ignorat faptul ca ordonanta a fost abrogata in urma protestelor masive din Romania.

Farage a sugerat inclusiv ca acesta este cel mai potrivit moment pentru ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europeana, pentru ca "nu poate sa creada" de ce britanicii sunt intr-o uniune politica cu Romania.

Citeste mai multe despre Nigel Farage:

Nigel Farage: Prefer ca in Marea Britanie sa vina indienii, nu cei din estul EuropeiDupa ce a lasat balta Marea Britanie, Nigel Farage anunta ca va ajuta si alte tari sa iasa din UE

Insa, un ascultator a intervenit in timpul dezbaterii radio si l-a catalogat drept rasist pe policianul eurosceptic de la UKIP.

"Cred ca esti un rasist si chiar ma simt jignit de modul in care vorbesti despre romani si Romania", a spus Tony din Tottenham.

Insa, Farage s-a aparat si a sustinut ca in societatea romana coruptia este endemica, iar din acest motiv Marea Britanie nu ar trebui sa fie intr-o uniune politica cu Romania.

"Mai mult, este o tara in care pana la patru milioane de oameni sunt discriminati intr-un mod oribil din cauza rasei si imi vine greu sa cred ca suntem intr-o alianta politica cu o tara care este in situatia Romaniei".

Europarlamentarul a incheiat dezbaterea aprinsa precizand ca romanii nu sunt oameni rai si a intalnit foarte multi romani minunati.

Dezbaterea a venit in contextul in care sute de mii de romani au iesit in ultimele doua saptamani la proteste de strada dupa ce Guvernul Grindeanu a incercat sa modifice Codurile Penale prin ordonanta de urgenta.

Si romanii din Londra s-au alaturat in numar mare protestelor din tara, aratandu-si sustinerea fata de lu ...citeste mai departe despre "Nigel Farage foloseste coruptia din Romania ca argument pentru Brexit: Nu pot sa cred ca suntem intr-o alianta cu ei" pe Ziare.com

#Nigel Farage Romania coruptie , #Stiri International