Nicolas Sarkozy refuza sa revina asupra cresterii varstei de pensionare

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 15:49
1298 citiri
Nicolas Sarkozy refuza sa revina asupra cresterii varstei de pensionare

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a refuzat miercuri sa revina asupra cresterii varstei de pensionare, la o zi dupa manifestatii de amploare, dar s-a pronuntat pentru ajustari in favoarea posturilor jenante si a persoanelor care au inceput sa lucreze de tinere, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Este o reforma esentiala. Este deci natural ca ea sa suscite ingrijorari si mobilizari importante, cum a fost cazul ieri (...).

Sunt atent la preocuparile care sunt exprimate astfel", a declarat seful statului in Consiliul de Ministri, potrivit unui comunicat al Palatului Elysee.

Nicolas Sarkozy a repetat insa ca nu se pune problema sa revina asupra cresterii varstei de pensionare, de la 60 la 62 de ani.

El a cerut Guvernului sa "amelioreze" dispozitivul care permite persoanelor ce au inceput sa lucreze inainte de 18 ani sa se pensioneze la 60 de ani.

El a cerut de asemenea ajustari pentru locurile de munca jenante.

Manifestatiile impotriva reformei sistemului de pensii au reunit marti in toata tara intre 1,12 milioane de persoane, potrivit politiei, si 2,7 milioane, conform sindicatului CGT. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nicolas, # sarkozy, # varsta, # pensionare , #Stiri International